Borvidék
Badacsony
Terület
7,6 hektár
Szőlőfajták
Olasz rizling Rajnai Rizling, Sauvignon blanc, Sárgamuskotály, Kékfrankos, Cabernet Franc
Dűlők
Fenyős domb, Bodok
Talaj
pannon agyagos-homokos üledékek, bazalt és bazalttufa törmelékkel keveredve
Borkészítés
Reduktív és hordós borkészítés egyaránt
Borászatunkat 2020-ban alapítottuk. Területeink Csobánc-Káptalantóti területen helyezkednek el. Jelenleg 7,6 hektáron dolgozunk, amiből 4,8 ha termő terület a többi pedig új telepítés. Ökológiai termesztés előtérbe helyezésével célunk a minőségi borszőlőtermelés és bor előállítása. A reduktív borok mellett, hordóban erjesztett és érlelt tételeket is készítünk, melyekhez új és többéves magyar, osztrák és francia tölgyfa hordókat használunk. Boraink legnagyobb részben az alábbi fajtákból készülnek: Olasz rizling, Sárga muskotály, Rajnai Rizling, Sauvignon blanc, Cabernet Franc, Kékfrankos . A tradicionális borkészítés módszereit kombinálva a modern borászati technológiával készült borainkkal igyekszünk a hagyományokhoz hű és a modern fogyasztói igényeket kielégíteni. A kézi szüretnél gondosan válogatjuk a fürtöket, melyet korszerű és kíméletes feldogozás követ. A préselést követően irányított technológiával erjednek boraink, melyhez csak növényi alapú kezelőanyagokat alkalmazunk. Borászunk Illés Anita, aki 4 éve vezeti pincészetünket. A NAPKŐ Cuvée 2020 , mely első évjáratú borunk, a VinAgora Nemzeközi Borversenyen ezüst érmet szerezett . Távlati céljaink a minőség javítása a szőlőterületeken és ezáltal borainkon keresztül megmutatni a Badacsonyi borvidékre jellemző karaktert.